Prachtig gebaar: Kameroen doneert 76.000 euro aan slachtoffers

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

31 januari 2022 – De nationale ploeg van Kameroen heeft een prachtig gebaar gemaakt naar de slachtoffers van de stadionramp van vorige week bij de Afrika Cup. Tijdens de achtste finale tussen Kameroen en de Comoren kwamen acht mensen om het leven door verdrukking, terwijl 38 mensen gewond raakten.

Prachtig gebaar: Kameroen doneert 76.000 euro aan slachtoffers

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat bevestigt persvoorlichter Serge Guiffo aan persbureaus. De selectie, waar onder meer Ajax-doelman André Onana deel van uitmaakt, heeft besloten de wedstrijdbonussen te doneren aan slachtoffers en familie van de omgekomen slachtoffers na de ramp in het stadion. Bovendien werd de 2-0 overwinning op Gambia opgedragen aan de slachtoffers.

Fans probeerden het stadion van buiten te betreden en forceerden de stadionhekken, maar dat kwam enkele aanwezigen duur te staan. Supporters raakten vertrapt en bekneld. Een van de overleden slachtoffers was een veertienjarige jongen uit Kameroen. Het zorgde voor een schokgolf in Kameroen.

Kameroen voegde zich na zeges op de Comoren en Gambia bij de laatste vier van de Afrika Cup in eigen land. In de halve finale is komende donderdag Egypte de tegenstander. Die wedstrijd wordt afgewerkt in het Olembé Stadion in Yaoundé, waar de stadionramp plaatsvond.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd