Jörgensen keert terug bij oude liefde: "Wil me opnieuw bewijzen"

31 januari 2022, 17:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nicolai Jörgensen heeft het nog geen half jaar volgehouden in Turkije. De aanvaller vertrok in de zomer transfervrij bij Feyenoord, maar is inmiddels teruggekeerd naar zijn vaderland. FC Kopenhagen is zijn nieuwe werkgever, waardoor hij terugkeert op het oude nest.

De Deense spits speelde tussen 2012 en 2016 al bij Kopenhagen, waarna hij de overstap maakte naar Feyenoord. Zijn komst leek een schot in de roos te zijn van de Rotterdamse club. In het eerste seizoen werd hij topscorer van Nederland, maar daarna kwam de klad erin. Mede door blessures wist hij dat niveau nooit meer aan te tikken, waarna hij De Kuip via de achterdeur verliet. Na een paar maanden bij Kasimpasa is hij nu dus terug in zijn vaderland, tot groot genoegen van technisch directeur.

"Hij is zelf erg gemotiveerd geweest om terug te keren naar FC Kopenhagen. Jörgensen is nog altijd één van de meest getalenteerde aanvallers met een Deens paspoort. We hopen en geloven dat we Nicolai weer op een heel hoog niveau kunnen krijgen. Daarna zien we wel wat er gebeurt", vertelt Peter Christiansen op de website van de club. Hij stelt dat de club inmiddels is geslaagd in de 'missie' om de selectie te versterken met zijn komst.

"Het doel in deze transferperiode met betrekking tot onze aanval was om een brede selectie van hoogwaardige spelers te krijgen die elkaar goed aanvullen. We hebben nu veel keuzes en kunnen met deze selectie verschillende systemen spelen, waardoor ook de dynamiek in de aanval verandert", besluit de bestuurder.

Jörgensen is zelf ook blij met zijn terugkeer. "Ik kijk er echt naar uit om weer bij deze club te zijn, wat altijd veel voor me heeft betekend. Ik heb nog steeds veel relaties bij de club en ik ben terug omdat ik geloof dat ik nog veel kan bijdragen aan FC Kopenhagen. Ik wil me hier opnieuw bewijzen en laten zien dat ik nog steeds een heel goede voetballer ben en ik wil mijn uiterste best doen om opnieuw titels te winnen met de club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen