Foppe de Haan tipt zoekend Heerenveen: Van Nistelrooij genoemd

31 januari 2022, 19:20   Bijgewerkt: 31 januari 2022, 20:28

Bij SC Heerenveen wordt druk gespeculeerd over een nieuwe trainer sinds het ontslag van Johnny Jansen. Foppe de Haan ziet in Ruud van Nistelrooij de ideale opvolger, maar hij weet niet of de trainer van Jong PSV daar voor openstaat.

"Als Ruud dat wil, dan krijgt hij van mij applaus. Hij doet als trainer hetzelfde als tijdens zijn voetbalperiode: zijn carrière opbouwen. Hij wil nog steeds elke dag beter worden. Hij wist eerst niet eens dat hij trainer wilde worden, heeft stage gelopen in de hele club. Toen is bij begonnen bij de B-junioren, daarna heeft hij de stap gemaakt naar de A-jeugd en nu zit hij bij het tweede van PSV", vertelt de voormalig oefenmeester van de Friese club in gesprek met Omrop Fryslân.

Het is geen geheim dat Van Nistelrooij ooit hoofdtrainer in Eindhoven wil worden, maar de oefenmeester wil daar wel de tijd voor nemen. Dat weet De Haan, die af en toe nog wat contact heeft met zijn oud-pupil. "Voor Roger Schmidt kwam hebben ze hem gevraagd of hij het wilde doen. Hij vond toen dat hij er nog niet klaar voor was en dat denk ik ook. Hij is heel realistisch richting zichzelf. Bij PSV 2 doet hij het nu goed, volgens de berichten."

De beloftenploeg uit Eindhoven staat negende in de Keuken Kampioen Divisie en laat vaak mooi, aanvallend voetbal zien. Dat is precies wat de Friezen zoeken. De Haan ziet het dan ook wel zitten in hem. "Hij is een echte trainer. Als er iemand is die een doel kan stellen en daar een plan bij te maken, dan is het Ruud. Hij kan dan ook goed naar zichzelf kijken: wat ging er goed, wat moet er nog beter, wie kan me daarbij helpen? Daar is hij echt uniek in, er zijn niet veel die dat hebben. de meeste voetballers zeggen: 'Geef mij dat diploma maar, hup en klaar'. Dat gebeurt Ruud nooit."

SC Heerenveen werd de afgelopen weken aan meerdere oefenmeesters gelinkt. De clubloze Jon Dahl Tomasson, die twee keer kampioen werd met Malmö FF was de eerste, maar inmiddels zijn ook Go Ahead Eagles-trainer [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/395626/pijnlijk-nieuws-voor-jansen-heerenveen-praat-al-met-opvolger/,_blank,Kees van Wonderen] en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/396886/hulshoff-in-beeld-bij-sc-heerenveen-als-opvolger-ontslagen-jansen/,_blank,Sipke Hulshoff] genoemd. Op dit moment hebben de assistenten Ole Tobiasen en Peter Reekers de leiding in het Abe Lenstra stadion. Het is niet uitgesloten dat zij het seizoen afmaken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen