'AZ haalt duurste aankoop van Club Brugge op huurbasis naar Alkmaar'

31 januari 2022, 20:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ heeft zich op Deadline Day versterkt met Kamal Sowah van Club Brugge. De 22-jarige Ghanees wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van de Belgische landskampioen. 

Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Sowah was afgelopen zomer nog de duurste aankoop van Club Brugge, dat hem voor negen miljoen euro overnam van OH Leuven. 'Met de komst van de rechtsbuiten heeft AZ het type speler dat het zo graag wilde halen', schrijft de krant.

AZ wilde graag in deze winterse transferperiode een aanvaller aan de selectie toevoegen, eentje 'met snelheid en diepgang', zei trainer Pascal Jansen in december. Zo'n type speler zou een aanvulling zijn op de kwaliteiten die momenteel in de selectie aanwezig zijn, meende de club.

Deze transferwindow versterkten de Alkmaarders zich enkel met de 18-jarige Milos Kerkez, een linksback die overkwam van AC Milan. Thijs Oosting, Ferdy Druijff en Albert Gudmundsson vertrokken. AZ staat in de Eredivisie op de vijfde plaats en neemt het zaterdag in Eindhoven op tegen PSV.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen