Botman zag Newcastle wel zitten: "Iedereen zegt: gaat om geld"

31 januari 2022, 23:21

Sven Botman werd deze winter gelinkt aan meerdere clubs, maar hij gaat helemaal nergens heen. De verdediger van Lille OSC liet aan het bestuur weten dat hij graag een transfer wilde maken, maar is niet ontevreden, ondanks het mislopen van een overstap.

"Ik heb bij Lille aangegeven dat ik deze stap graag wilde maken", bekent de mandekker bij Rondo. Ondanks die vertrekwens stelt hij 'nog steeds goed' te zitten bij de regerend kampioen van Frankrijk. "We spelen Champions League, ik heb een mooie rol binnen het team. Maar soms komen er kansen voorbij die je moet pakken. Ik heb het gevoel dat ik wel toe ben aan een nieuwe stap en er ook zin in heb. Ik hoop aankomende zomer wel een mooie stap te kunnen maken."

Newcastle United en AC Milan werden de afgelopen weken veelvuldig genoemd. "Die waren inderdaad heel concreet", vertelt Botman, die beide clubs wel zag zitten. "Mijn voorkeur? Beide hebben ze mooie punten. Over Newcastle zegt iedereen: het gaat om het geld door de nieuwe investeerder, maar het is een heel mooi project. Kijk naar Manchester City en Paris Saint-Germain. Het lijkt me heel mooi om daar deel van uit te maken, maar Milan is ook een geweldige club.

Botman maakte vorig seizoen de overstap van Ajax naar Lille voor circa acht miljoen euro, zonder minuten te hebben gemaakt in het eerste elftal van de Amsterdammers. De Nederlandse topclub verhuurde hem aan sc Heerenveen. Daar maakte hij zo veel indruk, dat de Fransen helemaal overtuigd waren. Hij heeft geen moment spijt gehad van die stap naar de Ligue 1. "Ik realiseer me wel dat ik voetbal van Ajax niet helemaal bij mij paste."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen