Xavi Simons mist beslissende strafschop: Nice schakelt PSG uit

31 januari 2022, 23:28

Paris Saint-Germain is uitgeschakeld in de Franse beker. Het OGC Nice van Justin Kluivert, Calvin Stengs en Pablo Rosario was na strafschoppen te sterk. Hun landgenoot Xavi Simons miste namens Paris de beslissende penalty.

Bij Nice ontbraken Stengs en Rosario in de wedstrijdselectie, Kluivert mocht wél starten. De thuisploeg begon met een sterke formatie, zo mocht ook sterspeler Lionel Messi vanaf de aftrap verschijnen. Paris was de betere ploeg in het eigen Parc des Princes, maar kwam nauwelijks tot kansen. Dat gold ook voor de opponent, waardoor de 0-0 eindstand in de reguliere speeltijd geen verrassing mocht worden genoemd.

Nadat in de strafschoppenserie - waarin Nice-verdediger Dante met een fraaie panenka scoorde - onder andere Messi en Julian Draxler hadden raakgeschoten, was het Xavi Simons die bij 'sudden death' gelijk moest maken nadat Evann Guessard de 5-6 had binnengeschoten. Simons faalde echter, waardoor Nice voor een verrassing kon zorgen.

Nice bekert dus verder en treft Olympique Marseille in de volgende ronde. Die wedstrijd zal volgende week worden gespeeld. Nice, dat in Ligue 1 op een fraaie tweede plaats staat, is met de Nederlanders dus nog altijd in de race om de bekerwinst.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen