Newcastle vindt 'goedkoop' alternatief voor Botman en Carlos

1 februari 2022, 06:58

Newcastle United heeft eindelijk een centrale verdediger binnen. Dan Burn maakt de overstap van Brighton & Hove Albion naar de ambitieuze degradatiekandidaat. Bij de overstap zou circa vijftien miljoen euro betaald worden.

De Engelse club dacht in eerste instantie aan Sven Botman, maar hij bleek onbetaalbaar. De Fransen wilden circa vijftig miljoen euro hebben voor de mandekker, waarna Newcastle doorschakelde naar Sevilla-verdediger Diego Carlos. De Spanjaarden dachten ook aan eenzelfde transfersom. Nu is er alsnog een extra defensieve kracht aan de selectie toegevoegd, tot groot genoegen van trainer Eddie Howe.

"Ik ben verheugd om Dan terug te halen naar het noordoosten. Hij weet precies wat het betekent om deze club te vertegenwoordigen en hij zal een belangrijke speler voor ons worden, zowel op het veld als daarbuiten. Dan past in het profiel waar we naar op zoek waren. Hij is van nature linksvoetig, wat zorgt voor meer balans in onze achterste linie. Hij zal een geweldige toevoeging voor ons zijn", aldus de oefenmeester op de website van de club.

Voor Burn is het een droom die uitkomt. De mandekker groeide op in Blyth, in de buurt van Newcastle. "Ik kan niet wachten om het shirt te dragen en te ervaren hoe het is. Vroeger zat ik als kind op de East Stand, nu mag ik op het veld staan. Het is te gek. Ik heb er enorm veel zin in."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen