Overmars legt uit waarom Bergwijn niet kwam en looft Neres

1 februari 2022, 19:09

Marc Overmars wilde deze winter Steven Bergwijn aan de selectie toevoegen, maar niet ten koste van alles. De Amsterdammers onderhandelden lang met Tottenham Hotspur over een transfer. Tevergeefs, zo bleek.

"Het is geen geheim dat we met Bergwijn bezig zijn geweest. We wilden hem naar Ajax halen. We wilden graag snelheid in de ploeg hebben. Dat haalden we met Bobbey, maar die heeft nu een blessure. Dat is balen, want hij begon goed", vertelt de directeur spelerszaken in gesprek met Ajax TV. De spits, die werd gehaald omdat Sébastien Haller op de Afrika Cup actief was, staat dus nog een aantal weken aan de kant en David Neres maakte een transfer naar Shakhtar Donetsk. Desondanks kwam er dus geen versterking.

"Je moet wel realistisch blijven", zegt Overmars over het mislopen van Bergwijn. "Elke club heeft twee zware jaren achter de rug. Wij vonden het daarom niet goed om nu het hele financiële pakket aan te halen, want het is nog steeds een onzekere tijd. Normaal duw je door omdat je vooruit moet en moet investeren in het voetbal. Dat hebben we bijvoorbeeld vorig jaar nog gedaan met Haller. Nu is de tijd wat onzekerder."

Waar Ajax dacht aan circa twintig miljoen euro, wilde Tottenham Hotspur niet lager gaan dan dertig miljoen euro. Dat wilden de Amsterdammers dus niet betalen, ondanks het vertrek van Neres. De Braziliaan verkaste voor ongeveer vijftien miljoen euro naar Oekraïne. "Natuurlijk hoop je dat Neres naar een grote club in een iets ander land was gegaan", erkent de beleidsbepaler. "Antony is hem voorbijgestreefd, maar hij heeft ons sportief hele mooie momenten bezorgd. Hij heeft belangrijke goals gemaakt tegen Real Madrid, Juventus en PSV."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen