'Zomerse komst De Ligt hoogste prioriteit voor Chelsea'

2 februari 2022, 13:18

Het lijkt er sterk op dat de samenwerking tussen Juventus en Matthijs de Ligt beperkt blijft tot drie seizoenen. Daar hoopt Chelsea komende zomer althans voor te zorgen. De voormalig Ajacied zou dan de nummer één kandidaat zijn om de defensie van The Blues te versterken. 

Dat wist het Italiaanse Il Corriere dello Sport woensdag te melden. Het versterken van de defensie zal komende zomer naar alle waarschijnlijkheid de hoogste prioriteit hebben. Antonio Rüdiger en Andreas Christensen beschikken beiden over een aflopend contract en zoals het er nu voor staat, lijkt het erop dat zij deze niet zullen verlengen. Bovendien staan beide spelers op hun beurt in de nadrukkelijke belangstelling van Juventus.

De Ligt zou dus de omgekeerde weg kunnen bewandelen. Voor zijn toekomstperspectief bij Juventus breekt een belangrijk moment aan. Zijn contract loopt namelijk af in 2024, waarmee een zomerse transfer de enige kans is om nog goed aan zijn vertrek te kunnen verdienen. Die optie is misschien wel de meest realistische, omdat Juve niet de middelen heeft om hem bij een nieuw contract ook een hoger salaris aan te bieden. 

Naast Chelsea zou ook FC Barcelona nog altijd op de komst van De Ligt azen. De clubs zijn op de hoogte van de clausule in zijn contract die komende zomer in werking treedt. Daardoor kost de verdediger 125 miljoen euro. Dat zou nog steeds winst betekenen voor De Oude Dame; De Ligt werd in 2019 voor 85,5 miljoen euro overgenomen van Ajax. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen