Hoedt botst met ploeggenoot: "Als een getrouwd koppel"

2 februari 2022 – Het Anderlecht van Nederlanders Joshua Zirkzee en Wesley Hoedt maakt momenteel een moeilijke fase in de competitie door. Aan de laatste twee wedstrijden hield de ploeg nul punten over, waarmee het de aansluiting op de nummers twee en drie verloor. Dat leidde tot spanningen in de spelersgroep, waarbij Hoedt betrokken was.

Hoedt botst met ploeggenoot: "Als een getrouwd koppel"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

In de rust van de derby tegen Union Saint-Gilloise (1-0 verlies) kreeg Hoedt het namelijk aan de stok met ploeggenoot Lior Rafaelov. 'Verwijten vlogen heen en weer en Hendrik van Crombrugge (keeper van Anderlecht, red.) moest het duo scheiden. Sterke karakters tegenover elkaar', zo omschreef Het Nieuwsblad het voorval. Trainer Vincent Kompany wilde het echter niet groter maken dan het was. "Het was frustratie", zo verklaarde hij.

"Lior en Wes zijn leidinggevende figuren en dat botst soms", was zijn verklaring voor de confrontatie. "Ik kan me niet voorstellen dat dat bij Club Brugge of Antwerp nooit gebeurt. Het is een ruzie zoals bij een getrouwd koppel. Normaal zijn ze altijd samen, gaan ze samen eten, enzovoort. Het is goed dat we in een cultuur zitten waarin alles op tafel kan worden gegooid. Als we die wedstrijd tegen Union nog hadden gewonnen, was dat incident misschien zelfs als iets positiefs neergezet."

Ook dat uiteindelijk het ingrijpen van de doelman nodig was, is voor Kompany geen reden tot paniek. "Er zijn wat dingen gezegd in the heat of the moment. Dan roep je wel eens zaken die je niet meent. Hoe gaat dat bij jou als je ruzie maakt met je vrouw?", grapte hij richting de interviewer. "De spelersgroep heeft het gecorrigeerd en voor de tweede helft hadden we nog enkele minuten om te bedaren. Het belangrijkste is dat alles de dag erna werd uitgepraat. Wie weet halen we er de komende wedstrijd energie uit."

Anderlecht kan de slechte resultaten van de laatste weken woensdag rechtzetten. Dan treedt het in de heenwedstrijd van de halve finale van de Belgische beker aan tegen KAS Eupen. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd