Arnesen belde vader Eriksen op: "Dat lag op voorhand al moeilijk"

2 februari 2022, 20:00   Bijgewerkt: 2 februari 2022, 20:41

Frank Arnesen, de technisch directeur van Feyenoord, kijkt tevreden terug op de winterse transferperiode. De Rotterdammers versterkten zich vorige maand Patrik Walemark, Cole Bassett, Jorrit Hendrix en Jorrit Hendrix, terwijl alle sterkhouders aan boord bleven.

"Cole Bassett en Jorrit Hendrix huren wij voor bescheiden bedragen en we hebben opties om ze vast te leggen. Philippe Sandler was transfervrij en een buitenkansje. Wij hebben een optie om hem vanaf komende zomer één of twee seizoenen langer te houden. Manchester City heeft het recht om hem terug te kopen. En als een club hem ooit wil overnemen en een bod doet, dan kan City hetzelfde bedrag neerleggen en zorgen dat hij daar terugkeert", vertelt Arnesen tegen het Algemeen Dagblad.

Feyenoord wilde in januari ook Joey Veerman naar De Kuip halen. De Rotterdamse club probeerde de spelmaker los te peuteren bij sc Heerenveen, maar PSV won de strijd om de handtekening van de 23-jarige middenvelder. "Er was geld voor Joey Veerman, maar die bleek te duur", aldus Arnesen, die erkent dat Feyenoord ook hoopte zaken te doen met Vitesse. "We hebben ingezet op Riechedly Bazoer, maar dat bleek eveneens erg moeilijk. Uiteindelijk kregen we de kans om Patrik Walemark te halen. Dat hij is gekomen, daar zijn we heel blij mee.''

Net als PSV gooide Feyenoord ook een lijntje uit naar Christian Eriksen, die na zijn vertrek bij Internazionale transfervrij was op te pikken. "Ik heb zijn vader gebeld. Maar vooral om er zeker van te zijn dat we geen buitenkans lieten lopen. Maar dat lag op voorhand natuurlijk al moeilijk, hij is een echte Ajax-jongen", vertelt Arnesen. Eriksen verbond zich onlangs aan het Engelse Brentford.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen