Goed nieuws Eriksen: ook FIFA staat achter WK-droom

3 februari 2022, 12:21

Christian Eriksen kan zich eindelijk weer richten op het voetbal. De Deen heeft met Brentford FC een nieuwe club gevonden om zich in de kijker te spelen voor zijn volgende droom: voor Denemarken uitkomen op het komende WK. In dat kader kwam de FIFA donderdag met meer goed nieuws voor Eriksen. 

Tegenover The Times bevestigde de wereldvoetbalbond namelijk dat Eriksen op het WK gewoon in actie mag komen. Die bevestiging is mooi, want niet overal mag de Deen nog in actie komen. Na zijn hartstilstand op het EK van afgelopen zomer werd bij Eriksen een defibrillator geplaatst, wat er bijvoorbeeld toe leidde dat hij niet meer in de Serie A mocht spelen. Om die reden vertrok hij deze winter transfervrij bij Internazionale.

"In competities die door de FIFA georganiseerd worden moeten alle spelers een medische test ondergaan, om zeker te weten dat zij volledig bewust zijn van alle mogelijke gezondheidsrisico's", lichtte een woordvoerder van de FIFA toe. "De uiteindelijke beslissing of een speler kan voetballen, is aan hemzelf en de betrokken voetbalbond."

Eriksen sprak eerder al uit dat het zijn doel is om bij Denemarken terug te keren en in actie te komen op het komende WK. Die doelstelling was belangrijk bij zijn keuze voor Brentford FC, waar hij weer wedstrijdritme op wil doen en zich opnieuw in de kijker wil spelen bij de nationale ploeg. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen