Zoektocht gestart bij PSV: vijf mogelijke opvolgers voor Schmidt

3 februari 2022 – Roger Schmidt vertrekt na dit seizoen als trainer van PSV. Waar de trainer en de club afgelopen maanden praten over een langere samenwerking, moeten de Eindhovenaren nu op zoek naar een vervanger. FCUpdate.nl zet vijf mogelijke kandidaten op een rijtje.

Zoektocht gestart bij PSV: vijf mogelijke opvolgers voor Schmidt

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ruud van Nistelrooij

Binnnen PSV lijkt iedereen het erover eens te zijn: ooit zal Ruud van Nistelrooij eindverantwoordelijke zijn in het Philips Stadion. De oefenmeester bouwt zijn carrière tot dusver rustig op, zoals hij dat ook als speler deed. Via verschillende jeugdelftallen is hij sinds dit seizoen trainer van de beloftenploeg. Met dat elftal presteert hij naar behoren. De oud-spits speelt met zijn ploeg aanvallend voetbal, laat duidelijk zien talenten te kunnen ontwikkelen en staat op een keurige negende plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Foppe de Haan liet zich eerder deze week nog lovend uit over Van Nistelrooij. "Voor Roger Schmidt kwam hebben ze hem gevraagd of hij hoofdtrainer wilde worden. Hij vond toen dat hij er nog niet klaar voor was. Hij is heel realistisch richting zichzelf", vertelde de oud-trainer van sc Heerenveen bij Omrop Fryslân. Het zou heel goed kunnen dat de clubleiding nu weer met hem om de tafel gaat om te praten over de vacature bij het eerste elftal.

Thomas Letsch

Roger Schmidt werd binnengehaald als een uitvinder, de professor van een soort voetbal dat in Nederland nog nooit vertoond was. Volgassfussball, waarmee hij Ajax had afgedroogd als trainer van Red Bull Salzburg. Waar in het eerste seizoen spelers onwennig waren met de ideeën van de trainer, lijkt het inmiddels wat beter aan te slaan bij de ploeg. Gaat PSV dit na twee seizoenen helemaal overboord gooien of houdt het bestuur vast aan de Red Bull-ideologie?

In dat laatste geval zou Thomas Letsch een interessante opvolger kunnen zijn. De trainer overwinterde met Vitesse in Europa, durft talenten minuten te geven en heeft laten zien dat hij moeilijke jongens kan prikkelen. Zo bloeide Riechedly Bazoer, die deze winter gelinkt werd aan PSV, helemaal op onder zijn vleugels. Een serieuze optie, waarmee de Eindhovenaren door kunnen gaan met het huidige project.

Phillip Cocu

Phillip Cocu is vrij na zijn vertrek bij Derby County en kan dus terugkeren op het oude nest. In gesprek met Voetbal International liet hij deze week nog weten dat 'PSV hem altijd mag bellen'. "Op dit moment heb ik mijn handen vrij, ik weet niet hoe dat over twee maanden is. Ik sluit nooit dingen bij voorbaat uit."

Cocu heeft laten zien dat hij prijzen kan winnen in Eindhoven. Drie keer werd hij kampioen en een Johan Cruijff Schaal prijkt ook op zijn cv. De oefenmeester wist meerdere seizoenen alles uit zijn ploeg te halen en creëerde daarvoor een strijdlustige groep, waar alles in het teken van winnen stond. Het zorgde niet altijd voor het mooiste voetbal, maar dat vergeet iedereen wel. Wat echt telt is een volle prijzenkast. Bij Fenerbahçe en Derby County wist hij overigens niet te slagen, waardoor hij een smet heeft opgelopen met zijn carrière.

Henk Fraser

Henk Fraser deed het de afgelopen drie seizoenen uitstekend met Sparta Rotterdam. De trainer, die zijn werkzaamheden in Rotterdam combineert met een rol als assistent-trainer bij Oranje, liep in het verleden al twee jaar rond op de Herdgang als jeugdtrainer. Deze week reageerde de oefenmeester mysterieus in gesprek met ESPN over een mogelijke nieuwe uitdaging, nu hij aan het einde van het seizoen vertrekt op Het Kasteel. "Er is één club waar ik echt heel graag zou willen werken. Die zal best wel verrassend zijn voor heel veel mensen, maar die ga ik niet noemen. Het is in Nederland, ja." Mogelijk bedoelde hij PSV en ligt de weg wagenwijd open.

Jon Dahl Tomasson

Een verrassende naam, maar één die niet zomaar uit de lucht komt vallen. De trainer werd de afgelopen twee seizoenen kampioen in Zweden met Malmö FF, maar keerde die club de rug toe om terug te keren in Nederland. Hij miste zijn gezin, dat nog altijd woonachtig is in Rotterdam. De voormalig aanvaller van sc Heerenveen en Feyenoord liet destijds weten meerdere aanbiedingen op zak te hebben, maar een nieuwe werkgever heeft hij nog niet gevonden. Wellicht is de vacature in het Philips Stadion ook een serieuze optie. Hij kent het Nederlandse voetbal door en door, heeft inmiddels de nodige ervaring opgedaan als trainer en weet hoe hij een ploeg aan het kampioenschap moet helpen. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PSV

gerelateerd