Ajax-opponent Benfica verkoopt Fernandes voor zes miljoen euro

3 februari 2022, 18:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax krijgt in de Champions League in elk geval niet te maken met Gedson Fernandes (23). De Portugese middenvelder is donderdag namelijk vertrokken bij Benfica. In eerste instantie is hij verkocht aan Besiktas, maar de rest van dit seizoen slijt hij eerst nog aan Caykur Rizespor. Omdat de transfermarkt in Turkije nog open is, kon de deal worden rondgemaakt na de Europese transferwindow. 

Dat hebben de betrokken clubs donderdag bekend gemaakt. De constructie is overigens best ingewikkeld, want Besiktas neemt de middenvelder nog niet op in de A-selectie. Het betaalt weliswaar zes miljoen euro aan Benfica, maar Fernandes wordt wel per direct doorverhuurd aan de nummer achttien van de Turkse Süper Lig, Caykur Rizespor.

Fernandes speelde weliswaar 63 officiële wedstrijden voor de Portugese grootmacht, waarin hij driemaal scoorde en zeven assists gaf, maar was dit seizoen geen vaste waarde meer voor de Champions League-tegenstander van Ajax. De tweevoudig international speelde slechts een handjevol wedstrijden deze voetbaljaargang en deed in het miljardenbal tot dusver ook niet mee.

Lees ook: Ajax-opponent Benfica dieper in de put geduwd

Mocht de tweevoudig international in de toekomst nog worden doorverkocht, dan ontvangt Benfica ook nog eens de helft van die transfersom. De komende tijd moet de club het bovendien stellen zonder vaste kracht João Mário (29). De vaste waarde van de nummer drie van Portugal is positief getest op het coronavirus. Het duel met Ajax over twintig dagen komt normaliter echter niet in gevaar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen