Ajax blijft Bergwijn volgen, updates rond Danilo en Tagliafico

4 februari 2022, 15:45

Ajax heeft de komst van Steven Bergwijn nog niet definitief uit het hoofd gezet. Hoewel de buitenspeler van Tottenham Hotspur in de afgelopen window onhaalbaar bleek, hoopt Erik ten Hag in de komende zomer nog een nieuwe poging te wagen. "Het hoeft in de toekomst zeker niet van de baan te zijn", zei de oefenmeester.

Tijdens de persconferentie ging hij desgevraagd in op de situatie rondom Bergwijn. "Het was Bergwijn of niets", erkende Ten Hag. "Als er in het profiel nog zo'n kwaliteitsspeler op de radar was gekomen, dan hadden we geschakeld. Maar dat profiel is heel moeilijk te vinden, wat dat betreft was Bergwijn perfect voor ons", vond de oefenmeester, die snapt dat Ajax de keuze uiteindelijk financieel moest maken om af te haken voor de oud-PSV'er. "Maar sportief kijk je daar anders naar."

Lees ook: Ajax-trainer Ten Hag heel duidelijk over Ihattaren: "Hij is niet fit"

Vertrek Danilo niet concreet

Verder werd Ten Hag ook gevraagd naar de status van Danilo, die ondanks een aflopend contract uiteindelijk niet vertrok. "De laatste dagen is het geen kwestie meer geweest en zoals ik het begreep, was het ook nooit heel concreet", zei de coach over de belangstelling in de Braziliaan. Hoewel Ten Hag blij is dat 'zijn beste afmaker in de selectie' bij Ajax blijft, weet hij dat het na dit seizoen normaliter alsnog tot een vertrek komt. "Contractverlenging speelt op dit moment niet. Laat ik het daar bij houden."

Ook over Nicolas Tagliafico, die naar FC Barcelona kon, werd tijdens het persmoment gesproken. De voorwaarden voor Ajax waren simpelweg niet goed genoeg om mee te werken aan de huurdeal. "We hebben gekeken naar de mogelijkheden en hebben meegedacht. Maar uiteindelijk moeten we naar Ajax kijken, naar onze belangen en onze selcetie." Ten Hag sprak nog niet met Tagliafico over de deal, omdat hij pas net terugkeerde uit Argentinië. "Maar dat ga ik voor zondag nog wel doen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen