AZ neemt slechts één van twee versterkingen mee naar PSV

4 februari 2022, 18:16

AZ hervat de competitie dit weekend met een topwedstrijd. De formatie van Pascal Jansen, de nummer vijf van Nederland, gaat op bezoek bij nummer twee PSV. De Alkmaarders trokken deze winter twee versterkingen aan, maar zullen het in Eindhoven desondanks nog met dezelfde voorhoede als voor de winterstop moeten stellen.

Het gaat om de van Club Brugge gehuurde Kamal Sowah, wiens werkvergunning nog niet op orde is. Van de 22-jarige Ghanees wordt veel verwacht. Ten eerste omdat hij de voorhoede van AZ moet voorzien van dat waar Jansen al langere tijd om vraagt: snelheid en diepgang. Daar komt bij dat Sowah voor Brugge de duurste aankoop ooit is. Afgelopen zomer betaalde de Belgische topclub aan OH Leuven negen miljoen euro voor de rechtsbuiten. 

Jansen zag Sowah tijdens zijn eerste trainingen al een goede indruk achterlaten. "Gelukkig is Kamal op Deadline Day nog naar ons toegekomen", begon hij op de clubwebsite. "Het is een zeer vaardige, linksbenige speler met snelheid. Hij speelt graag op de voorhoedeposities en kan daar voor ons van waarde zijn." Dit weekend tegen PSV geldt dat dus echter nog niet.

De andere aanwinst, de achttienjarige, van AC Milan overgenomen Milos Kerkez, is wel al inzetbaar. "Milos is een zeer fanatieke linkervleugelverdediger waar echt vuur in zit. Hij is nog erg jong, maar heeft wel al veel meegemaakt: in verschillende landen gewoond en gespeeld, meest recentelijk natuurlijk AC Milan (daarvoor in Hongarije, red.). Ook hij maakt een prima indruk op de training. Natuurlijk is Owen Wijndal op dit moment onze absolute nummer één op de linksbackpositie. Milos kan nog veel van hem leren, en dan is het aan hem om ervoor te zorgen dat hij heel snel leert." 

Selectie

Naast Sowah ontbreken bij AZ ook de langdurig afwezige Jelle Duin en rechtsback Aslak Witry. Laatstgenoemde is niet helemaal fit. Daar staat tegenover dat Bruno Martins Indi terugkeert van zijn blessure en ook Zakaria Aboukhlal weer beschikbaar is na de uitschakeling van Marokko in de Afrika Cup.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen