Flinke versterking voor Van Bronckhorst voor belangrijk weekend

4 februari 2022, 21:14   Bijgewerkt: 4 februari 2022, 21:25

Giovanni van Bronckhorst maakt voor het eerst een lastige periode door als trainer van Rangers FC. Zijn ploeg verspeelde eerder deze week op pijnlijke wijze de koppositie aan aartsrivaal Celtic, dat in de Old Firm met 3-0 veel te sterk was. Voor de cruciale wedstrijd van komend weekend tegen nummer drie Hearts heeft de trainer er wel twee belangrijke namen bij.

Aaron Ramsey was de grootste naam die Rangers afgelopen winter binnenhaalde, maar de derby tegen Celtic kwam voor hem nog te vroeg. Dit weekend is hij er echter wel bij, zo kon Van Bronckhorst bevestigen tegenover Sky Sports. De Juventus-huurling zag er volgens hem goed uit op de training en kan waarschijnlijk al spelen tegen Hearts. Dat geldt ook voor clubtopscorer Alfredo Morelos, die is teruggekeerd van de Colombiaanse nationale ploeg.

De wedstrijd tegen Hearts is een uiterst belangrijke. Van Bronckhorst begon bij Rangers met een knappe ongeslagen periode, maar door enkele teleurstellende gelijke spelen en dus ook de nederlaag tegen Celtic is de koppositie uit handen gegeven. Tegen de nummer drie móét er dus gewonnen worden om niet nog verder achterop te raken. "Als hij geen kampioen wordt, zou hij wel eens in de problemen kunnen gaan komen", zei de Schotse journalist Nick McPheat eerder deze week tegenover deze website

Van Bronckhorst zelf riep in zijn gesprek met Sky Sports vooral op tot kalmte. "Het is geen groot gat. Als je een titel wil prolongeren, moet je altijd meer brengen dan in het eerste seizoen. De andere teams zullen investeren en verbeteren, waardoor het dichter bij elkaar ligt dan vorig jaar. De uitdaging is aan ons om de strijd aan te gaan en aan het eind van het seizoen opnieuw kampioen te worden. Dat is het allerbelangrijkst."

Lees ook: Druk op Van Bronckhorst neemt toe: "Twijfels beginnen te komen"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen