Van As slaat terug naar Streppel: "Goeie trainer, slecht mens"

5 februari 2022, 09:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jeffrey van As (49) heeft hard uitgehaald naar zijn voormalige collega Jurgen Streppel. De coach van Roda JC is volgens de oud-technisch directeur een slecht mens. De oefenmeester nam het takenpakket namelijk over van de technisch directeur, die moest vertrekken, maar vervolgens niets meer hoorde van Streppel.

"Dat is de grootste tegenvaller voor mij. Iemand die ik volledig vertrouwde en dan toch een dolk in je rug steekt", begint Van As zijn openhartige interview in Voetbal International. "Hij zal het anders zien, maar ik heb een wijze les geleerd. Joh, wees dan een vent en zeg: Ze willen je eruit gooien en vragen mij jouw werk over te nemen. Speel geen spelletjes."

Volgens Van As is dat wel gebeurd bij Roda JC en dan past er maar één conclusie. "Goeie trainer, slecht mens", is de korte samenvatting van de voormalig technische man. Dat Roda JC goed presteert, verbaast hem overigens niet. "De komst van Jurgen Streppel, een veeleisende trainer die aanvallend wil voetballen en spelers beter kan maken, droeg bij aan een positieve sfeer. We waren aardig op weg, haalden goede spelers."

Lees ookHommeles bij Roda JC

Van As baalt overigens nog steeds dat hij zijn klus niet heeft kunnen afmaken. "Nu is de trainer ook td, dat vind ik altijd slecht", oordeelt hij. "Met jongens als Pflücke en Bouchouari kan Roda nu attractief voetballen, vind ik mooi om te zien." Eerder was Van As actief als technisch directeur bij NAC Breda en manager voetbalzaken bij ADO Den Haag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen