Ziyech ontsnapt met Chelsea aan ongekende blamage in FA Cup

5 februari 2022, 16:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Chelsea heeft zaterdagmiddag met pijn en moeite de vierde ronde van de FA Cup overleefd. De grootmacht uit Londen had een verlenging nodig om in eigen stadion met 2-1 af te rekenen met Plymouth Argyle. Hakim Ziyech speelde de volledige wedstrijd mee, al kon hij zijn stempel niet drukken.

Zonder de afwezige Thomas Tuchel (corona) liet Chelsea merken het treffen met Plymouth serieus te nemen. De Duitser stuurde naast Ziyech ook onder meer Romelu Lukaku, Mason Mount en Antonio Rüdiger het veld op tegen de nummer zeven van de League One. Toch toonden de bezoekers snel dat ze niet voor een slachtpartij naar Londen waren afgereisd.

Er stonden namelijk pas acht minuten op de klok toen Plymouth verrassend op voorsprong kwam op Stamford Bridge. Een scherp aangesneden vrije trap werd licht getoucheerd door Macaulay Gillesphey, die zijn inzet zomaar achter doelman Kepa Arrizabalaga zag verdwijnen. Het antwoord van Chelsea liet vervolgens een hele tijd op zich wachten.

Vlak voor rust sloeg de ploeg van Tuchel alsnog op wonderschone wijze toe. César Azpilicueta werkte een strakke voorzet van Mount achter zijn standbeen langs tegen de touwen. Daarna sleepte het nietige Plymouth verrassend een verlenging uit het vuur. Een stunt kwam er echter niet, aangezien Marcos Alonso de winnende treffer voor zijn rekening nam.

In de absolute slotfase ging het na de 2-1 nog bijna helemaal mis voor Chelsea. Plymouth kreeg namelijk een uitgelezen mogelijkheid om ook nog een strafschoppenserie af te dwingen. Drie minuten voor het laatste fluitsignaal kregen de gasten nog een penalty, maar vanaf elf meter hield Ryan Hardle zijn zenuwen niet in bedwang. Kepa bracht redding.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen