Bijzonder verhaal uit Spanje; coach zwijgt over overlijden moeder

5 februari 2022, 17:03

Het was vrijdag een bizarre dag voor Joan Francesc Ferrer Sicilia, die in Spanje ook bekend staat onder zijn voetbalnaam Rubi. De hoofdtrainer van UD Almería moest namelijk afscheid nemen van zijn moeder, maar besloot zijn spelers daar pas laat over in te lichten.

De 52-jarige Rubi kreeg volgens het Spaanse medium El Partidazo de COPE vrijdagmiddag te horen dat zijn moeder was overleden. Hij besloot dat nieuws echter voor zich te houden omdat hij met zijn ploeg later die dag een thuiswedstrijd tegen UD Ibiza moest afwerken. Dat duel in het eigen Estadio de los Juegos Mediterráneos zal hij niet snel meer vergeten.

Rubi werd namelijk door de scheidsrechter van dienst weggestuurd vanwege commentaar op de leiding. Zijn ploeg won vervolgens wel met 2-0 door doelpunten van Largie Ramazani en Umar Sadiq. Na de wedstrijd stelde Rubi zijn spelers op de hoogte van het verlies van zijn moeder en werd de oefenmeester toegejuichd en gesteund door zijn manschappen.

Almería is overigens uitstekend bezig in de Segunda División A en het zou zomaar kunnen dat we de ploeg van Rubi over een aantal maanden op het hoogste niveau zien. De club uit Zuid-Spanje bezet de tweede plaats en dat is aan het einde van de rit voldoende voor promotie. Er moeten echter nog veel wedstrijden worden gespeeld op het tweede niveau.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen