Everton onthaalt tribuneklant Van de Beek tijdens ruime zege

5 februari 2022, 17:59

Everton heeft zaterdagavond zonder Donny van de Beek en Anwar El Ghazi de vijfde ronde van de FA Cup bereikt. Tijdens het debuut van de nieuwe manager Frank Lampard werd met 4-1 gewonnen van Brentford. Ook Manchester City bereikte vrij moeiteloos de volgende ronde.

Everton - Brentford 4-1

Lampard kon tijdens zijn entree op Goodison Park nog geen beroep doen op Van de Beek en El Ghazi. Zij hadden eerder in de FA Cup al gespeeld namens Manchester United en West Ham United. Daarom mogen zijn niet meer namens Everton in dat toernooi aantreden. In de rust werd aanwinst Van de Beek samen met Dele Alli op het veld voorgesteld aan het publiek.

Op dat moment stond het dankzij Yerry Mina al 1-0 voor de thuisploeg. Na de thee leek Richarlison de wedstrijd snel op slot te gooien, maar Ivan Toney bracht de spanning via een strafschop terug. De hoop van Brentford was vervolgens van korte duur. Mason Holgate nam de 3-1 voor zijn rekening en het slotakkoord in Liverpool was in blessuretijd voor Andros Townsend.

Manchester City - Fulham 4-1

In het Etihad Stadium stond een wedstrijd tussen de koploper van de Premier League en de lijstaanvoerder van de Championship op de planning. De bezoekers uit Londen begonnen zonder Kenny Tete en Terence Kongolo uitstekend en kwamen via Fabio Carvahlo op voorsprong. Negen minuten later had City die achterstand echter alweer weggepoetst dankzij Ilkay Gündogan en John Stones.

Fulham was in de tweede helft niet bij machte om het City nog lastig te maken. De gastheer liep, met Nathan Aké de gehele wedstrijd binnen de lijnen, uit naar een ruime 4-1 overwinning. De na een teleurstellende Afrika Cup teruggekeerde Riyad Mahrez bekroonde een uitstekende wedstrijd met een benutte strafschop en was uiteindelijk ook goed voor het slotakkoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen