Ajax kan toeslaan na dramatische keeperswissel van Schmidt

5 februari 2022, 22:01

PSV heeft zaterdagavond dure punten verspeeld in de strijd om de landstitel in de Eredivisie. De Eindhovenaren gingen in eigen huis met 1-2 onderuit tegen AZ en verloren zo voor het derde seizoen op rij in Noord-Brabant van de Alkmaarders. De negatieve hoofdrol was voor Yvon Mvogo.

Het was een roerige week bij PSV, waar trainer Roger Schmidt zijn vertrek aankondigde. De Duitser laat Eindhoven aan het einde van dit seizoen achter zich en besloot ook vlak voor de wedstrijd zelf nog voor wat spektakel te zorgen. Hij besloot de zwak presterende Joël Drommel naar de reservebank te verwijzen en zodoende mocht Yvon Mvogo eindelijk weer eens een keer onder de lat staan. "Het is nu tijd voor Yvon, ik heb genoeg geduld gehad met Joël", sprak Schmidt voor de wedstrijd klare taal voor de camera van ESPN.

Dat bleek echter een illusie, aangezien AZ vlak voor rust als een duveltje uit een doosje toesloeg. Na een uitstekende voorzet van Owen Wijndal stond Bruno Martins Indi helemaal vrij in de zestien van PSV en hij kon gemakkelijk de 1-1 tegen de touwen schieten. De bezoekers mochten van geluk spreken dat Ibrahim Sangaré nog niet helemaal scherp was na zijn terugkeer van de Afrika Cup. De middenvelder moest PSV van dichtbij opnieuw op voorsprong zetten, maar tikte de bal van nog geen meter afstand langs de verkeerde kant van de paal.

De ploeg van Pascal Jansen vond het daarna wel prima en beperkte zich in de slotfase tot verdedigen en counteren. PSV probeerde met een slotoffensief de broodnodige gelijkmaker te forceren, maar kon niet meer voorkomen dat Schmidt zijn Eindhovense afscheidstournee opende met een pijnlijke nederlaag. Ajax kan het gat met PSV zondagmiddag vergroten naar vijf punten. Daarnaast kan nummer drie Feyenoord behoorlijk dichtbij komen. Als de Rotterdammers winnen van Sparta, dan staat de ploeg van Arne Slot nog maar een puntje achter PSV.

Opstellingen & beoordelingen*

PSV: Yvon Mvogo 3; Phillipp Mwene 5 (88. Bruma -), Jordan Teze 5.5, Armando Obispo 6, Mauro Júnior 6; Joey Veerman 6 (62. Eran Zahavi 6), Olivier Boscagli 6, Ibrahim Sangaré 5.5, Mario Götze 5; Cody Gakpo 6, Ritsu Doan 6 (62. Yorbe Vertessen 6).

AZ: Peter Vindahl Jensen 6.5; Yukinari Sugawara 6, Pantelis Hatzidiakos 5.5, Bruno Martins Indi 6.5 (75. Sam Beukema -), Owen Wijndal 6; Jordy Clasie 6 (82. Tijjani Reijnders -), Fredrik Midtsjø 6, Dani de Wit; Håkon Evjen, Vangelis Pavlidis 6 (67. Zakaria Aboukhlal 6), Jesper Karlsson 7.

Man of the Match: Jesper Karlsson

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen