Swingend Barça laat publiek eindelijk smullen met zege in topper

6 februari 2022, 18:08

FC Barcelona heeft zich na een indrukwekkend optreden verzekerd van drie punten tegen Atlético Madrid en een plek in de top vier van Spanje. De ploeg van Xavi slaagde er eindelijk weer eens in om het publiek te laten genieten en boekte een knappe 4-2 zege. De aangetrokken spelers toonden zich direct als absolute aanwinsten.

FC Barcelona walst over Atlético Madrid heen, Dani Alves steelt de show in het shirt van de Blaugranas... In welk jaar leven we? Dat moeten supporters van FC Barcelona zich zondagmiddag hebben afgevraagd toen ze hun favoriete club aan het werk zagen. Onder toeziend oog van ruim 70.000 aanwezigen versloeg een swingend Barça concurrent Atlético Madrid. Oude tijden herleefden in Camp Nou, waar de thuisploeg schitterde als in de succesjaren van weleer.

Grote man aan de kant van Barça? Dat was de 38-jarige Braziliaan Dani Alves, die vorige maand terugkeerde op het oude nest. Een bijrol vervullen bleek aan de routinier niet besteed, want al na tien minuten zag de basisspeler zijn voorzet op waanzinnige wijze worden binnengewerkt door linksback Jordi Alba. De Spanjaard volleerde de bal keihard tegen de touwen. Daarmee zorgde Alba voor het startschot wat de beste wedstrijd in tijden voor de Catalanen zou worden.

Want bij Barça, waar Frenkie de Jong in de basis stond, waren ook Gavi (kopbal) en Ronald Araujo (halve omhaal) trefzeker. Ook aanwinst Adama Traoré groeide met zijn rushes namelijk al direct uit tot publiekslieveling, maar het was Alves die kort na rust de schijnwerpers weer op zich gericht kreeg. Hij zorgde voor de 4-1, maar beleefde uiteindelijk geen droommiddag. De Braziliaan kreeg namelijk een rode prent na een harde overtreding. De back plantte zijn noppen keihard op de kuit van zijn tegenstander.

Dat veranderde echter niets meer aan de stand. Hoewel Yannick Carrasco en voormalig Barça-spits Luis Suárez nog voor tegentreffers zorgden, ging Atlético met 4-2 onderuit. Barça hield daardoor de ongeslagen reeks in stand en steeg naar de vierde plaats. Regerend landskampioen Atlético zakte juist naar plek vijf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen