Van der Sar reageert op 'afschuwelijke' situatie rond Overmars

6 februari 2022, 23:47

Edwin van der Sar heeft op de clubwebsite van Ajax gereageerd op het besluit van Marc Overmars om per direct te stoppen als directeur voetbalzaken. De voormalig aanvaller maakte zich schuldig aan het sturen van grensoverschrijdende berichten aan vrouwelijke collega's en heeft daarom besloten per direct zijn taken neer te leggen.

"Ik vind de situatie voor iedereen afschuwelijk en sluit me aan bij de woorden van Leen Meijaard", laat algemeen directeur Van der Sar weten op de clubwebsite van de Amsterdammers. "Ik voel me vanuit mijn rol ook verantwoordelijk om de collega's te helpen. Een veilig werkklimaat is heel belangrijk, voor iedereen bij Ajax. We gaan daar de komende tijd nóg meer aandacht aan besteden."

Van der Sar en Overmars werken al jarenlang samen. "Marc en ik spelen sinds het begin van de jaren negentig samen, eerst bij Ajax en toen bij Oranje en we zijn nu alweer bijna tien jaar collega's in de directie van Ajax. Dat stopt nu heel abrupt. We zijn hier bezig met iets heel moois dus voor iedereen die Ajax een warm hart toedraagt zal dit nieuws ook een klap zijn. Maar onze ambities blijven overeind."

Vorige maand was Nederland al in de ban van de schandalen die plaatsvonden tijdens het programma The Voice of Holland, waar kandidaten slachtoffer werden van grensoverschrijdend gedrag van medewerkers. Het programma Boos besteedde aandacht aan de kwestie en zorgde vol talloze aangiften jegens verdachten als Ali B, Jeroen Rietbergen en Marco Borsato. Het is niet duidelijk of er ook aangifte is gedaan tegen Overmars.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen