Lees hier de volledige verklaring van Marc Overmars

7 februari 2022, 00:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marc Overmars is per direct opgestapt als directeur voetbalzaken bij Ajax. De voormalig topaanvaller, die van Ajax een van de sensaties in Europa maakte, heeft zijn taken neergelegd wegens grensoverschrijdend gedrag richting vrouwelijke collega's. Op de clubwebsite reageert hij uitgebreid op zijn besluit.

"Ik schaam me kapot. Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag", zegt hij op de officiële website van Ajax. "En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk."

Lees ook: Marc Overmars per direct weg als directeur voetbalzaken

"Ik bied mijn excuses aan. Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten, dat zie ik inmiddels ook in. Maar te laat. Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax. Dit heeft ook grote impact op mijn privésituatie. Daarom verzoek ik iedereen mij en mijn gezin met rust te laten."

De bekendmaking van zijn vertrek zorgt voor een gigantische schokgolf in de voetballerij. Onlangs zette hij nog zijn krabbel onder een nieuw contract tot 2026.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen