PSV krijgt voor Brabantse bekerclash goed nieuws uit ziekenboeg

7 februari 2022, 14:51

PSV kan in de bekerwedstrijd tegen NAC Breda weer een beroep doen op twee gewaardeerde aanvallers. Noni Madueke en Carlos Vinicius keren in de kwartfinale van het bekertoernooi terug in de wedstrijdselectie van coach Roger Schmidt, die zich bij de laatste vier hoopt te voegen.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Madueke staat al maanden aan de kant wegens een spierblessure, die hem eerder ook al diverse malen aan de kant hield. Ook Vinicius zat enkele weken niet bij de wedstrijdselectie. De Braziliaanse spits is eveneens hersteld. Bovendien houdt Schmidt Jong PSV-revelatie Johan Bakayoko bij de groep voor de clash met NAC.

Dat betekent dat Schmidt weer wat te kiezen krijgt in zijn voorhoede. Lange tijd moest hij het doen met een voorhoede die bestond uit Bruma, Vinicius en Ritsu Doan, omdat op dat moment ook Eran Zahavi en Cody Gakpo ontbraken. Madueke is normaliter basisspeler bij de Eindhovenaren. Vinicius zal met Zahavi moeten concurreren om een plek in de punt van de aanval.

Schmidt kan nog niet over zijn gehele selectie beschikken. Aanvoerder Marco van Ginkel ontbrak afgelopen week al in de wedstrijdselectie en mist ook het duel met NAC. Datzelfde geldt voor de langer geblesseerde André Ramalho, Maximiliano Romero en Ryan Thomas.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen