Heerenveen kijkt naar verleden en toekomst met Van Aken

7 februari 2022, 17:32   Bijgewerkt: 7 februari 2022, 18:03

Joost van Aken (27) is terug bij sc Heerenveen. De verdediger was transfervrij nadat hij zijn contract had laten ontbinden bij het Belgische SV Zulte Waregem. In Friesland hoopt men dat hij zijn niveau weer haalt uit zijn eerste periode. Hij lijkt gehaald te zijn met het oog op de toekomst, gezien het aantal aflopende contracten in het Abe Lenstra stadion.

"Het geeft een heel speciaal gevoel om terug te keren bij sc Heerenveen", vertelt hij op de website van zijn nieuwe werkgever. "Ik ben heel blij met de kans die de club mij biedt. Ik hoop de selectie met mijn ervaring en spel een impuls te geven en zelf tot zoveel mogelijk speelminuten te komen. Ik kijk er heel erg naar uit om het mooie shirt weer te dragen."

Technisch manager Ferry de Haan is ook blij met de terugkeer van de verdediger, die een tijdje voor zichzelf trainde na zijn vertrek uit België. "Met Joost halen we een jongen binnen die de club kent. Hij heeft hier in de jeugd gespeeld, het eerste gehaald en een mooie buitenlandse transfer gemaakt. Helaas heeft hij ook fysieke tegenslag gekend. Het komende halfjaar gaan we kijken of hij zijn oude niveau weer kan halen. Een langer verblijf is dan zeker een optie."

Van Aken mag zich nu bewijzen bij Heerenveen, na avonturen bij Sheffield Wednesday, VfL Osnabrück en Zulte Waregem. Er is een optie in het contract om een jaar langer met elkaar door te gaan. Dan lijkt de kans op speeltijd een stuk groter voor de mandekker, aangezien veel verdedigers een aflopend contract hebben in Friesland. Ibrahim Dresevic en Nick Bakker liggen allebei vast tot de zomer, waarbij de Kosovaar al heeft aangegeven sowieso niet te gaan verlengen. Van Aken kan dat gat eventueel opvullen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen