Brenet: "Dan moet ik weer op het niveau van PSV kunnen komen"

7 februari 2022, 19:35   Bijgewerkt: 7 februari 2022, 19:41

Joshua Brenet werd op de laatste dag van de transferperiode naar Nederland gehaald door FC Twente. De vleugelverdediger was bij TSG Hoffenheim op een dood spoor geraakt. De interesse van de Enschedeërs kwam daardoor als geroepen voor de voormalig PSV'er. Hij hoopt een nieuwe start te maken in zijn carrière de komende maanden.

"Ik ben superblij dat ik terug ben in Nederland. Ik hoop zo snel mogelijk weer negentig minuten te kunnen spelen. Dat heb ik al heel lang niet meer gedaan. Ik wil mijn oude niveau weer aantikken. Ik denk dat dat er nog steeds in zit. Als ik twee, drie wedstrijden kan spelen, moet ik weer aardig op het niveau van PSV kunnen komen", vertelt de vleugelverdediger vol zelfvertrouwen in De Telegraaf. Brenet begon goed bij Hoffenheim onder leiding van Julian Nagelsmann, maar na het vertrek van de trainer was het voorbij. De reservebank werd zijn vaste plek.

"Ik voelde me ook niet meer prettig. Ik speelde bij PSV altijd heel veel en dan is het moeilijk, als je bijna niet meer in actie komt. Maar het is niet alleen negatief. Ik heb veel geleerd en ben als persoon gegroeid. Ik ben mentaal zeker sterker geworden. Van alle ups en downs heb ik wat kunnen opsteken", vertelt de verdediger, die ook naar FC Groningen kon tijdens de winterse transferperiode. "Mijn keuze is op FC Twente gevallen. Ze hebben een goede ploeg, staan er goed voor in de competitie. Mijn eerste indrukken zijn heel positief."

In eerste instantie wordt hij voor een half seizoen gehuurd, waarna hij transfervrij langer kan blijven in de Grolsch Veste. "FC Twente wilde mij graag langer vastleggen, maar we hebben afgesproken dat het tot de zomer loopt en dat we daarna verder kijken. Ik sta er zeker voor open om langer te blijven, maar wie weet wat er allemaal gebeurt. Dit moet een boost worden voor mijn carrière", besluit hij ambitieus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen