Eriksen was twee dagen na hartstilstand al overtuigd van comeback

8 februari 2022, 16:17

Christian Eriksen heeft niet lang getwijfeld of hij zijn terugkeer zou maken in de voetballerij, nadat hij afgelopen zomer tijdens het EK werd geteisterd door een hartaanval. De Deen moest vrezen voor zijn leven, maar was al snel weer overtuigd dat hij zijn rentree binnen de lijnen wilde maken.

Het noodlot sloeg afgelopen zomer toe, toen Denemarken het Europees Kampioenschap opende tegen Finland. Adequaat handelen van aanwezige medici voorkwamen erger voor de middenvelder, bij wie een hartkastje werd geplaatst. Sindsdien is hij op de achtergrond hard aan het werk om fit te worden. Eind vorige maand bevestigde hij zijn terugkeer met een handtekening bij Brentford.

In de ambulance vertelde hij aan zijn vriendin dat hij van plan was te stoppen, maar daar kwam hij al snel op terug. "Ik veranderde twee dagen later van mening", vertelt hij op de website van zijn nieuwe club. "Na de tests ging ik aan de doktoren vragen wat ik nog allemaal kon. Op een gegeven moment ging het zo goed, dat ik ook weer kon gaan voetballen. Alles was goed."

Dat kon echter niet meer bij Inter, aangezien de regels in de Serie A voorschrijven dat voetballen met een zogenaamd ICD-kastje verboden is. Eriksen voelt zich echter niet onveilig nu hij het kastje heeft. "Er zijn helemaal geen beperkingen. Ik kan een marathon lopen, ik kan duiken, eigenlijk kan ik alles. De artsen hebben me groen licht gegeven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen