Schmidt verklaart nieuwe keeperswissel bij PSV

8 februari 2022, 20:09   Bijgewerkt: 8 februari 2022, 20:54

Roger Schmidt heeft voorafgaand aan de wedstrijd tussen PSV en NAC Breda uitgelegd waarom hij Joël Drommel laat terugkeren in het doel van PSV. De Duitser gaf afgelopen weekend tegen AZ de voorkeur aan Yvon Mvogo, maar de Zwitser ging gruwelijk in de fout.

Het lijkt er daarom op dat Mvogo zijn kans heeft vergooid en Drommel het seizoen onder de lat afmaakt bij PSV. "Opnieuw een wissel", glimlacht Schmidt voor de camera van ESPN. "Je hebt het zaterdag gezien. Yvon heeft zijn kans gehad, maar maakte een fout bij de beslissende goal. Je hoopt juist dat hij gebruik maakt van de kans die hij krijgt."

Lees ook: Drommel keert terug in de basis bij PSV

Dat Drommel weer terugkeert, is een keuze op de lange termijn. "In deze situatie kies ik voor de toekomst. Yvon speelt hier op huurbasis. Dit hoort bij profvoetbal. Het probleem is de prestatie, bij PSV moet iedereen presteren. We zitten op een beslissend moment van het seizoen. Natuurlijk is dat teleurstellend en balen voor hem, maar ik moest een nieuwe keuze maken."

Of het wisselen nu klaar is? "Je kan in principe iedere wedstrijd je keeper wisselen, maar dat is niet goed voor het vertrouwen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen