Recordhouder Willem Janssen (35) zet punt achter loopbaan

9 februari 2022, 10:22

FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen is bezig aan zijn laatste seizoen als profvoetballer. De 35-jarige verdediger twijfelde al langer over zijn toekomst en heeft nu de knoop doorgehakt. Afgelopen weekend speelde hij nog zijn vierhonderdste wedstrijd in de Eredivisie.

Op de clubwebsite legde Janssen zijn keuze uit. "Er kwam langzaam een gevoel bij me bovendrijven: is dit nog waar ik heel veel voldoening en plezier uit haal? Gaandeweg kwam het besef dat ik het gevoel heb dat het na dit seizoen goed is. Ik heb het idee dat dit een mooi moment is om te stoppen. Mijn situatie is veranderd en inmiddels heb ik een bepaalde leeftijd."

"Al die jaren als prof ben ik volle bak gegaan, helemaalย all-in. De situatie hoe die nu is en - denk ik - in de toekomst ook zal blijven, heeft me doen beseffen dat ik het niet op een andere manier dan dat kan. Toen ik eenmaal de knoop had doorgehakt, voelde ik me opgelucht." Janssen stelde dat zijn besluit hem extra heeft gemotiveerd om in zijn laatste maanden 'alles eruit te halen wat erin zit en met het meest fantastische gevoel af te sluiten.'

Janssen brak in seizoen 2006/07 door bij VVV-Venlo in de Eerste Divisie en zette al snel een stap omhoog door voor Roda JC in de Eredivisie te gaan spelen. Na vier seizoenen bij Roda en twee bij FC Twente koos hij in 2013 voor FC Utrecht. Tegen SC Cambuur speelde de aanvoerder afgelopen weekend zijn vierhonderdste wedstrijd in de Eredivisie (208 in het shirt van FC Utrecht). Daarmee is hij de speler met de meeste wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland van deze eeuw.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor โ‚ฌ60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor โ‚ฌ60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen