Zouma is katten kwijt en moet boete betalen na mishandeling

9 februari 2022, 16:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De dierenbescherming in Engeland heeft de katten van Kurt Zouma in beslag genomen. De spelers van West Ham United kwam eerder deze week in het nieuws vanwege een video waarop hij de dieren mishandelde. De 27-jarige Fransman heeft ook een flinke geldboete gekregen.

De RSPCA laat weten de katten weg te hebben gehaald bij Zouma en dat ze inmiddels in goede handen zijn. De voetballer was eerder deze week te zien in een video waarin hij een van zijn katten een trap gaf. "We waren hier al mee bezig voordat de beelden online kwamen en zullen nu de juiste juridische procedure volgen", is te lezen in een statement van de RSPCA.

Lees ook: West Ham in problemen: burgemeester en sponsor halen uit

Ook zijn werkgever liet zich niet onbetuigd in de rel. West Ham gaf Zouma namelijk een boete van twee weeksalarissen en dat geld wordt gedoneerd aan organisaties voor dierenwelzijn. Zouma heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en ook zijn manager David Moyes heeft gereageerd op de zaak. Toch lijkt de kous daarmee zeker niet af voor de centrumverdediger.

Moyes besloot Zouma dinsdagavond namelijk gewoon op te stellen tegen Watford. De speler werd in zijn eigen stadion uitgefloten en ook de burgemeester van Londen en verschillende sponsoren lieten van zich horen. Zij vonden het beschamend dat Zouma ondanks alles speeltijd had gekregen. Dit weekend moet West Ham op bezoek bij Leicester City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen