'Einde verhaal bij Barcelona voor overbodige Memphis en De Jong'

9 februari 2022, 20:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Memphis Depay en Luuk de Jong lijken al bezig te zijn aan hun laatste maanden in het shirt van FC Barcelona. De Nederlandse aanvallers komen naar verluidt niet langer voor in de plannen van hoofdtrainer Xavi en mogen komende zomer vertrekken uit Camp Nou.

Volgens het Spaanse medium SPORT heeft Xavi wilde plannen en daarin is geen plaats voor Memphis en De Jong. De oefenmeester hoopt Erling Haaland komende zomer nog naar Barcelona te halen en dus mogen de Nederlanders vertrekken. Barcelona haalde Ferran Torres, Adama Traoré en Pierre-Emerick Aubameyang immers al binnen en ook Ansu Fati staat hoger in de pikorde.

Memphis is bezig aan zijn eerste seizoen in Catalaanse dienst en heeft een contract tot medio 2023. De ex-speler van PSV, Manchester United en Olympique Lyon kwam afgelopen zomer transfervrij over uit Frankrijk. De Jong wordt momenteel gehuurd van Sevilla, maar Barcelona heeft een optie tot koop bedongen in die deal. Die wordt waarschijnlijk dus niet gelicht.

Beide spelers hebben dit seizoen hun waarde voor Barcelona al bewezen. Memphis was in 23 wedstrijden goed voor acht doelpunten. De Jong mocht zestien keer opdraven en betaalde dat vertrouwen terug met vier treffers. Xavi heeft het overigens ook wel gehad met Martin Braithwaite, die ondanks een contract tot medio 2024 tevens mag vertrekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen