Kluivert na 'XXL-optreden' de hemel ingeprezen (+video)

10 februari 2022, 09:41

Met twee doelpunten en een assist was Justin Kluivert woensdagavond de grote man aan de zijde van OGC Nice in de met 4-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen Olympique Marseille. In Frankrijk is men lyrisch over het optreden van de 22-jarige aanvaller.

'Onstopbaar', roemt Le Parisien de voormalig speler van Ajax. 'Hij was een van de grote architecten van de overwinning van Nice. Met elk balcontact verlichtte hij het spel van Nice en creëerde hij gevaar in het kamp van de tegenstander. Na 82 minuten werd hij onder een lange en mooie staande ovatie van het publiek naar de kant gehaald door Christophe Galtier'.

'Een XXL-optreden van Justin Kluivert. De vleugelaanvaller scoorde twee keer en leverde een assist af, waarmee hij zijn waarde voor Nice opnieuw heeft bevestigd', aldus L'Equipe. 'Justin Kluivert heeft deze woensdag, in de kwartfinale van de Coupe de France, zijn beste prestatie in het shirt van Nice geleverd. Hij was zowel briljant als effectief', schrijft RMC Sport.

Nice-Matin bombardeert Kluivert tot Man of the Match. De regionale krant beoordeelt het optreden van de Nederlandse buitenspeler met een 9. 'Het is lang geleden dat we zo'n voor de hand liggende aankoopoptie voor de leiding van Nice hebben gezien', aldus het medium. De Zuid-Franse club huurt Kluivert dit seizoen van AS Roma en kan hem in de zomer definitief van de Italianen overnemen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen