Hoofdsponsor in zwaar weer; flinke schadepost voor FC Groningen

10 februari 2022, 14:54

FC Groningen dreigt een miljoen euro aan sponsorinkomsten mis te lopen. Hoofdsponsor Office Centre kampt met liquiditeitsproblemen en kan daardoor zijn contractuele afspraken met de nummer tien van de Eredivisie niet nakomen.

Dat melden de Groningers donderdag via de officiële kanalen. Office Centre is inmiddels een zogenaamd WHOA-traject gestart, een procedure waarbij ondernemingen die niet kunnen voldoen aan hun financiële verplichtingen via de rechtbank tot een onderhands akkoord proberen te komen met zijn schuldeisers.

Algemeen directeur Wouter Gudde betreurt de situatie ten zeerste. "Dit is heel vervelend en zorgelijk. Zowel voor FC Groningen als voor Office Centre en haar werknemers. Wij kunnen nu slechts het verloop en de uitkomsten van het WHOA-traject afwachten. Dat geeft een zeer onzekere situatie. Inhoudelijk kunnen we er op dit moment niet meer over zeggen of dieper op in gaan. Daarvoor dienen wij naar Office Centre te verwijzen."

Office Centre kondigde in september vorig jaar zijn afscheid als hoofdsponsor van Groningen aan. Het bedrijf in kantoorartikelen blijft in principe tot het seizoen 2023/24 aan, al heeft de club de ruimte gekregen om voor die tijd met een andere hoofdsponsor in zee te gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen