Papieren op orde: Bony helemaal klaar voor NEC-debuut

10 februari 2022, 16:36

NEC kan vanavond (donderdag) in de KNVB Beker-wedstrijd tegen Go Ahead Eagles beschikken over Wilfried Bony. De deze winter aangetrokken spits wachtte nog op zijn werkvergunning, maar deze heeft hij inmiddels binnen. Vanavond zal hij daarom voor het eerst deel uitmaken van de wedstrijdselectie van de Nijmegenaren.

Bony bevestigde dat nieuws zelf via Instagram. Daar plaatste hij een foto van een NEC-shirt met daarbij de tekst 'Back in business'. De verwachting is overigens niet dat de Ivoriaan direct in de basis zal beginnen. Daar is hij volgens trainer Rogier Meijer fysiek nog niet klaar voor. Een invalbeurt is wel een mogelijkheid.

De transfer van Bony was een van de meest opmerkelijke van de afgelopen transferwinter. In Nederland kenden we de spits juist als Vitesse-icoon, maar hij dook plotseling op het trainingsveld van de aartsrivaal op. "Hoewel ik me ervan bewust ben dat dit voor sommigen een gevoelige overstap is, verwacht ik dat ik een eerlijke kans te krijgen", zei hij daar zelf over. Bony kreeg een contract aangeboden en kan twee weken later dus ook zijn debuut maken.

Het duel tussen NEC en Go Ahead Eagles begint vanavond om 19.00 uur. Het is de laatste van de vier kwartfinalewedstrijden die deze week op het programma stonden. Eerder verzekerden PSV, AZ en Ajax zich van een plek in de halve finale. De loting voor die ronde vindt zaterdagavond om 22.30 uur plaats. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen