Nederlandse fouten worden Atalanta in slotseconde fataal

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

10 februari 2022 – Fiorentina heeft Atalanta donderdagavond op sensationele wijze uitgeschakeld in de Coppa Italia. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd was het Nikola Milenkovic die met een prachtige bal de beslissende 2-3 binnenschoot. Marten de Roon en Teun Koopmeiners speelden in negatieve zin ook een hoofdrol in Bergamo.

Nederlandse fouten worden Atalanta in slotseconde fataal

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De wedstrijd was nog geen tien minuten bezig toen De Roon in zijn eigen zestien op de voet van een tegenstander ging staan. De middenvelder kreeg geel en Krzysztof Piatek - één van de opvolgers van de naar Juventus vertrokken Dusan Vlahovic - mocht van elf meter aanleggen. Vanaf daar zette hij de bezoekers op een 0-1 voorsprong.

Door doelpunten van Davide Zappacosta en Jeremie Boga trok Atalanta de wedstrijd in het daaropvolgende uur weer naar zich toe, maar het ging opnieuw mis toen Teun Koopmeiners met zijn knie vooruit inkwam op Youssef Maleh. Ook de voormalig AZ'er, die na een halfuur de geblesseerd uitgevallen Remo Freuler, zag zijn weggegeven penalty benut worden door Piatek: 2-2.

De hoop op het voorkomen van een verlenging keerde bij Atalanta weer wat terug toen Lucas Martinez Quarta tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart gepresenteerd kreeg. Die verlenging bleef inderdaad uit, maar het was het tienkoppige Fiorentina dat de wedstrijd in de absolute slotseconden toch wist te beslissen. Met een geweldige inzet van afstand liet Milenkovic de doelman kansloos en zorgde hij dat niet Atalanta, maar Fiorentina zich bij de laatste vier van het toernooi voegde.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd