Kabinet wil doorpakken: vanaf volgende week weer volle stadions

10 februari 2022, 20:38

Het begint er nu echt op te lijken dat er snel weer in volle stadions gevoetbald kan worden. Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de Tweede Kamer in een brief op de hoogte gebracht van de plannen voor versoepelingen van de huidige coronamaatregelen. Volgens dit voorstel zou ook het benutten van de volledige capaciteit van de stadions weer toegestaan zijn.

Meerdere bronnen, onder wie de NOS, brachten dat nieuws donderdagavond naar buiten. Volgens de geplande versoepelingen is anderhalve meter afstand bij grootschalige evenementen niet langer nodig, waardoor volle stadions dus weer toegestaan zijn. Tot dusver mocht er slechts een derde van de capaciteit benut worden. 

Kuipers heeft de maatregelen nu al aangekondigd, zodat deze ook zo snel mogelijk in kunnen gaan. Op z'n vroegst gebeurt dat op vrijdag 18 februari, wat betekent dat er dat weekend alweer voor volle tribunes gevoetbald zou kunnen worden. Alleen komend weekend blijven er dus nog veel stoelen leeg.

Honderd procent zeker is het nog niet, omdat het OMT het kabinet vrijdag nog zal adviseren op basis van de meest recente cijfers. Ook de burgemeesters moeten nog een keer bij elkaar komen. Komende dinsdag vindt er een persconferentie plaats, waar de versoepelingen definitief bekend gemaakt zullen worden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen