Nieuwe kans: Man United leent herstelde Chong opnieuw uit

10 februari 2022, 22:21

Tahith Chong mag zich dit seizoen toch nog gaan laten zien bij Birmingham City. Die club huurde hem aanvankelijk van Manchester United, maar de aanvaller werd teruggehaald om te herstellen van een ernstige blessure. Nu dat achter de rug is, mag hij zich weer gaan melden bij de nummer achttien van de Championship.

Het was begin november toen de nu 22-jarige Chong een zware liesblessure opliep. Hij moest daarop worden geopereerd, waarna hem een lange revalidatie te wachten stond. Voor die revalidatie stond vier tot vijf maanden gepland en dus haalde United hem terug. Sneller dan verwacht is hij echter in staat om terug te keren in Birmingham en daar de laatste stappen in zijn herstel te maken, zo bevestigde United op de eigen clubwebsite.

Lee Bowyer, trainer van Birmingham City, sprak destijds nog van 'een groot verlies' en zal dus blij zijn Chong terug te hebben. Dit te meer omdat de ploeg nog niet helemaal zeker is van handhaving in de Championship. Overigens zette de Nederlandse aanvaller in zijn eerste periode bij de club nog geen denderende statistieken neer. Na dertien duels stond hij op nul goals en drie assists.

Manchester United pikte Chong al op jonge leeftijd weg uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Eerder werd de talentvolle aanvaller al verhuurd aan Werder Bremen en Club Brugge. Zijn contract in Manchester loopt komende zomer af, al heeft de club de optie om hem nog een jaar langer vast te leggen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen