Blessure bij 'monster' Bony: "Hij begon hartstikke goed"

10 februari 2022, 23:18

Wilfried Bony beleefde een pijnlijk debuut in het shirt van NEC. De spits was direct dreigend vanaf het moment dat hij inviel, maar lang duurde dat gevaar niet. Nog geen halfuur nadat hij binnen de lijnen kwam, moest hij het veld alweer geblesseerd verlaten.

"In die periode dat hij op het veld stond, heb je gezien wat voor impact hij kan hebben als hij meedoet", zei NEC-trainer Rogier Meijer na afloop tegenover ESPN. "Ook voor ons elftal; het is toch een ander type speler dan we hebben. Volgens mij begon hij hartstikke goed. Hij kon al direct een bal binnentikken, maar de keeper pakte 'm goed. Daarna is het pijnlijk dat hij er weer uit moest."

Zie ook: Pijnlijk NEC-debuut Bony in beeld: enorme kans en trieste aftocht

Over de ernst van de blessure kon Meijer nog weinig kwijt. "Zelf gaf hij aan dat hij bij een ingooi een tikkie kreeg, waarna het in z'n hamstring schoot. We zullen de komende dagen moeten kijken." Voor Bony was het zijn eerste wedstrijd sinds hij afgelopen winter als voormalig publiekslieveling bij rivaal Vitesse de gewaagde overstap naar NEC maakte. Of hij tijdens de derby op 27 februari in actie kan komen, is nog maar de vraag.

Brouwers

Overigens imponeerde Bony in zijn korte invalbeurt niet alleen zijn trainer. Ook doelpuntenmaker Luuk Brouwers was onder de indruk van zijn tegenstander. "Als je hem ziet lopen, denk je wel: 'jezus, wat een monster is dat.' Niet normaal. Hij leverde wel, deed het aardig. Ik gun niemand een blessure, laat dat duidelijk zijn, maar voor ons was het wel fijn dat hij op een gegeven moment niet meer verder kon."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen