'Voormalig Willem II-sensatie in beeld bij Barça als Haaland niet komt'

11 februari 2022, 08:28   Bijgewerkt: 11 februari 2022, 14:52

FC Barcelona wil zich komende zomer hoe dan ook gaan versterken met een nieuwe spits. De club gaat op korte termijn een sponsordeal sluiten met muziekplatform Spotify, waardoor de Catalaanse grootmacht miljoenen extra krijgt om op de markt te besteden. Die wil de club gebruiken voor de komst van een nieuwe aanvalsleider.

Al maandenlang is Erling Haaland droomkandidaat. Eerder meldden diverse media, waaronder Mundo Deportivo, al dat Barça een pact had gesloten met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola over een overstap in de zomer. Borussia Dortmund mag vanwege een clausule in het contract van de Noor slechts 75 miljoen euro vragen, waardoor de complete Europese top in de markt is. Vooralsnog lijken Manchester City en Real Madrid de beste papieren te hebben.

Ook FC Barcelona is dus in de race, maar schaakt volgens het Spaanse Sport is ook Alexander Isak is in beeld voor de nummer negen-positie. De 22-jarige Zweed, die als huurling van Dortmund in 2019 nog furore maakte bij Willem II, was in 116 wedstrijden voor Real Sociedad goed voor 41 treffers. Op de voorpagina van de krant siert een foto van Isak, met de tekst 'La Alternativa' (het alternatief).

De komst van Isak zou slecht nieuws kunnen betekenen voor de Nederlandse enclave in Barcelona. Coach Xavi is niet bepaald gecharmeerd van Memphis Depay, die na één seizoen alweer zou mogen vertrekken uit Camp Nou. Datzelfde geldt overigens voor Luuk de Jong. De Oranje-international keert na dit seizoen ook terug naar zijn oorspronkelijke werkgever Sevilla, dat De Jong verhuurt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen