Eriksen denkt snel rentree te kunnen maken in Premier League

11 februari 2022, 10:19   Bijgewerkt: 11 februari 2022, 10:30

Christian Eriksen gaat er vanuit dat hij op korte termijn zijn rentree kan maken in een wedstrijd. De 29-jarige Deen werd afgelopen zomer getroffen door een hartstilstand tijdens het EK, maar is zeven maanden later terug in de Premier League. Brentford lijkt al snel van zijn kwaliteiten gebruik te gaan maken.

In gesprek met de BBC geeft Eriksen aan dichtbij een rentree te zijn, al komt het duel van komend weekend tegen Crystal Palace nog te vroeg. "Ik zal mijn speelstijl niet veranderen", aldus de middenvelder. "Ik heb de afgelopen zes maanden de tijd gehad om gedisciplineerd te zijn en extra trainingen te doen, dus zelfs nu ben ik misschien in een betere conditie dan voorheen. Alleen het wedstrijdritme ontbreekt. Ik voel me goed, dus ik zie geen reden waarom ik niet terug kan naar hetzelfde niveau."

Het is moeilijk om een datum op zijn rentree te plakken, beseft ook Eriksen. "Maar als de trainer me verwacht, dan zal ik er staan. Mijn conditie is al erg goed. We bekijken het gewoon van dag tot dag en zullen zien wanneer ik weer in actie zal komen." Promovendus Brentford staat op de keurige veertiende plaats in de Engelse competitie.

Eriksen werd gered dankzij adequaat optreden van aanwezige medici tijdens Denemarken - Finland, die binnen enkele seconden begonnen met reanimeren. "Voor mij was het pech op een gelukkige plek. Ik hoop niet dat iemand het zou krijgen, maar ik had nooit gedacht dat ik het zelf zou krijgen toen het gebeurde. Ik ben heel dankbaar dat de doktoren er waren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen