Transferweekje: Joshua Zirkzee gewild, Ajax kijkt rond

12 februari 2022, 12:00

De transfermarkt is alweer twee weken gesloten, maar toch wordt er nog altijd volop gespeculeerd over de toekomst van spelers. Komende zomer lijkt hoe dan ook een hete transferwindow te worden. Wat staat ons te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Waar ligt de toekomst van Haaland?

Erling Haaland is komende zomer waarschijnlijk de meest begeerde speler van Europa. De 21-jarige Noor staat op de verlanglijst van diverse Europese grootmachten en kan voor een bedrag van rond de 75 miljoen euro worden opgepikt. Dat is geen probleem voor clubs als Chelsea en Manchester City, die goede papieren lijken te hebben voor zijn komst. Volgens Sport is de Noor echter ook voor FC Barcelona topprioriteit. Datzelfde geldt voor Real Madrid, maar de koploper van Spanje heeft een opmerkelijke constructie in gedachten: omdat Kylian Mbappé in de zomer komt, wil Real aan Haaland vragen of hij nog een seizoen bij Dortmund wil blijven om in de zomer van 2023 naar Spanje te verkassen. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Italiaanse belangstelling voor Senesi

José Mourinho krijgt deze zomer een potje van honderd miljoen euro om de selectie van AS Roma te renoveren. Met dat geld moet de 59-jarige trainer in elk geval verdediger, een middenvelder en een aanvaller naar de Italiaanse hoofdstad halen. Marcos Senesi is volgens La Gazzetta dello Sport een van de spelers die bij de Portugese oefenmeester op de radar staat. De Argentijnse centrale verdediger beschikt bij Feyenoord over een contract dat medio 2023 afloopt. Komende zomer zou zodoende een mooi moment zijn voor de Rotterdammers om hun sterkhouder te verkopen. Naast Senesi zijn naar verluidt ook Granit Xhaka (Arsenal) en Filip Kostic (Eintracht Frankfurt) in beeld bij de huidige nummer zes van de Italiaanse competitie.

Pellè in de spotlights

Zijn naam viel deze week meerdere malen in het geruchtencircuit: Graziano Pellè. De 36-jarige Italiaanse spits werd afgelopen zomer in verband met een terugkeer naar Feyenoord, maar tot een hereniging tussen speler en club kwam het niet. Nog altijd is Pellè op zoek naar een nieuwe werkgever. Volgens Italiaanse media is de aanvaller in beeld bij Sampdoria, dat door de lange afwezigheid van Manolo Gabbiadini er voorin wel wat bij kan hebben. Ook Atalanta is op zoek naar een extra spits nu Duván Zapata de komende maanden niet in actie kan komen. Pellè is aangeboden bij de club uit Bergamo, maar Atalanta ziet geen heil in de komst van de ervaren spits. Wordt het dan toch Sampdoria?

Het borrelt in Barcelona

Volop transferontwikkelingen en geruchten rond Camp Nou, waar FC Barcelona afgelopen maand vier nieuwe spelers heeft gepresenteerd. Ook komende zomer is de topclub van plan zich flink te roeren op de markt. Zo zijn rechtsbacks Cesar Azpilicueta en Noussair Mazraoui in beeld, terwijl er ook wordt gespeculeerd over de komst van een nieuwe topspits. Daarvoor is Erling Haaland topkandidaat, maar geldt voormalig Willem II-spits [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/397366/voormalig-willem-ii-sensatie-in-beeld-bij-barca-memphis-mag-weg/,_blank,Alexander Isak] als belangrijkste alternatief. Door de mogelijke komst van die nieuwe nummer negen en de afgeronde deals met Ferran Torres, Adama Traoré en Pierre-Emerick Aubameyang wordt het ineens erg druk in de voorhoede van FC Barcelona. Volgens Sport is dat slecht nieuws voor de Nederlandse aanvallers: [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/397315/einde-verhaal-bij-barcelona-voor-overbodige-memphis-en-de-jong/,_blank,Memphis Depay en Luuk de Jong] mogen na dit seizoen vertrekken.

Zirkzee gewild

Waar ligt de toekomst van Joshua Zirkzee? De talentvolle aanvaller maakt een uitstekend seizoen door bij RSC Anderlecht, met veertien doelpunten en acht assists in 31 wedstrijden. En het seizoen loopt nog even door, dus het Bayern München-talent kan zich nog langer laten zien. In elk geval wil Anderlecht de Nederlandse spits graag langer behouden, want ze zijn heel tevreden over hem, wist Het Nieuwsblad. Maar de minimaal acht miljoen euro die de aanvaller waard is kan de club zeker niet op tafel brengen. Met een aflopend contract in 2023 kan hij echter ook voor andere clubs interessant zijn: komt er een transfer of een contractverlenging? Een nieuw seizoen verhuren, lijkt geen optie.

Ajax kijkt rond

Ajax zal door het vertrek van André Onana naar Internazionale komende zomer waarschijnlijk een nieuwe doelman aantrekken. De grote vraag is: wie? Voor de jaarwisseling dook de naam van Dean Henderson op. De 24-jarige Engelse keeper speelt bij Manchester United tweede viool achter David De Gea en wil dolgraag elders, al dan niet tijdelijk, aan de slag. Volgens de Turkse krant Fanatik staat ook Altay Bayindir hoog op het verlanglijstje van Ajax. De 23-jarige doelman is bezig aan zijn derde seizoen in dienst van Fenerbahçe en ligt nog tot de zomer van 2023 vast bij de club uit Istanboel. Dat de Amsterdammers op zoek zijn naar een extra keeper, kan ook niet los worden gezien van de leeftijd van Remko Pasveer (38) en Maarten Stekelenburg (39), die beiden het einde van hun carrière naderen. Laatstgenoemde is bovendien zwaar geblesseerd en beschikt over een aflopend contract.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen