Rooney onthult drankprobleem: "Had iemand kunnen vermoorden"

11 februari 2022, 11:15

Wayne Rooney heeft in een uitgebreid interview met de BBC een boekje opengedaan over het drankprobleem waar hij als speler mee kampte. De all-time topscorer van het Engelse voetbalelftal had last van mentale problemen en zat op een gegeven moment dermate diep in de put, dat hij een gevaar werd voor anderen.

Rooney ging mede door alcohol diverse keren in de fout. "Dat kan vreemdgaan zijn, het kan rijden onder invloed zijn geweest, wat ik heb gedaan... Ik had iemand kunnen vermoorden, dat is verschrikkelijk", zegt de voormalig aanvaller vol schaamte. "Ik had hulp nodig om mezelf en mijn gezin te redden. Ik heb mezelf in een heel slechte positie gebracht. Met alcohol in het spel ga je domme dingen doen."

Zo bedroog hij diverse malen zijn vrouw Colleen. "Ik moest daarvan de gevolgen zelf accepteren. Het neemt niets weg van mijn liefde voor haar." Rooney heeft zijn drankprobleem naar eigen zeggen nu onder controle. "Ik ben nooit echt een alcoholist geweest, ik was eerder een bingedrinker. Als ik twee dagen vrij had, gooide ik mezelf helemaal vol."

"Daarna gebruikte ik oogdruppels, kauwgom en mondspoeling. Dan ging ik weer trainen. Vak gaf ik clubs niet de beste versie van mezelf." Hulp van experts hielp hem terug op het rechte pad. "Daarvoor hield ik mijn emoties binnen. Het hielp heel erg dat ik erover ging praten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen