Van der Sar roerde zich intern wél bij Ajax na Overmars-nieuws

11 februari 2022, 19:02

Ajax heeft afgelopen woensdag een bijeenkomst gehouden voor alle werknemers. Daarin werd iedereen bijgepraat rondom de zaak van Marc Overmars. Naast algemeen directeur Edwin van der Sar (51) – die naar buiten toe nog niet voor de camera reageerde – kwamen daarbij ook commercieel directeur Menno Geelen, financieel directeur Susan Lenderink en perschef Miel Brinkhuis aan het woord.

Dat schetst het NRC in een reconstructie van de dagen nadat het nieuws van Overmars naar buiten kwam. De vergadering gebeurde online en medewerkers konden via de chat vragen stellen. 'Van der Sar vertelt het personeel wat de leiding wist van het wangedrag van zijn collega, maar vooral wat zij niét wist', schrijft het medium. Daarnaast houdt de keeper aan 'het voltallige clubpersoneel' voor dat het voetbal gewoon door moet gaan. 'Voetbal gaat altijd door, zegt hij, voetbal is leidend.'

'Over de vrouwen die anoniem met de pers spraken, gaat het óók tijdens de circa 35 minuten durende bijeenkomst', valt verder te lezen. 'Brinkhuis zegt dat hij het jammer vindt dat (ex-)medewerksters zonder toestemming van de media-afdeling naar buiten traden. Hij prijst de vrouwen die zich daartoe niet lieten verleiden. Sommige meldsters werken niet meer bij de club, zegt hij, anderen wel', staat er onder meer te lezen.

Lees ookAjax ontdekte onderzoek NRC en zocht contact met de krant

Van der Sar vertelt de spelersgroep eveneens dat hij de spelers zo veel mogelijk uit de wind wil houden. 'Op trainingscomplex De Toekomst belooft de directeur hen zoveel mogelijk uit de wind te zullen houden', weet het NRC. Ook zit hij om tafel met belangrijke sponsoren zoals Ziggo en ABN Amro, beide merken eisen een onafhankelijk onderzoek van de Amsterdammers. Bij de overleggen zitten ook Geelen en president-commissaris Leen Meijaard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen