Portugese topper ontspoort: liefst vier rode kaarten in slotfase

12 februari 2022, 11:36

De wedstrijd tussen FC Porto en Sporting Portugal (2-2) kende vrijdagavond een zeer onstuimig einde. De gemoederen raakten in de slotfase flink verhit, waardoor scheidsrechter João Pedro da Silva Pinheiro zich genoodzaakt zag om liefst vier keer de rode kaart te trekken.

De vlam sloeg in de pan nadat João Palhinha met een uiterste poging de bal voor het hoofd van Pepe wegschoot. De verdediger stelde in het gezicht te zijn geraakt en claimde een strafschop. Het leidde tot een knokpartij, waarbij Pepe, reservedoelman Agustín Marchesín (FC Porto), Palhinha en Tabata (Sporting Portugal) van het veld werden gestuurd. Ook Sporting-directeur Hugo Viana kreeg rood.

Vroeg in de tweede helft kreeg ook Sporting-verdediger Sebastián Coates een rode kaart, waardoor in totaal liefst vijf spelers een schorsing van de Portugese bond kunnen verwachten. Ondanks het wegsturen van Coates knokte Sporting zich tien minuten voor tijd terug tot 2-2, waardoor het verschil tussen de nummers één en twee van de Portugese competitie nog altijd zes punten is.

Benfica is de derde titelkandidaat in de Primeira Liga. De komende tegenstander van Ajax in de Champions League verkeert echter in slechte vorm en heeft inmiddels een klein wonder nodig om de Portugese titel te winnen. De achterstand op koploper Porto is dertien punten. Wel heeft Benfica een wedstrijd minder gespeeld.