De Mos: "Schmidt staat voor mij voor een zwalkend beleid"

12 februari 2022, 11:59

De wedstrijd tussen Vitesse en PSV is er ook een tussen Thomas Letsch en Roger Schmidt, twee Duitse trainers die elkaar goed kennen. In het verleden werkten de twee met elkaar samen bij Red Bull Salzburg, waarmee ze in 2014 Ajax van de mat speelden in de Europa League. Bovendien delen zij dezelfde voetbalfilosofie. Aad de Mos en Marc van Hintum zien echter wel verschillen in de manier waarop Letsch en Schmidt hun ploeg laten spelen.

"Roger Schmidt is nu anderhalf jaar de trainer bij PSV. Ik ben niet onder de indruk", zegt De Mos in De Gelderlander. "Thomas Letsch heeft een duidelijk stempel gedrukt op het voetbal van Vitesse. Met ontwikkeling aan de bal. Schmidt is vooral van de omschakeling. Hij staat voor mij voor een zwalkend beleid. voetbal zien tegen Anderlecht, Tottenham Hotspur en Stade Rennais. Die spirit mis ik bij Schmidt. Hij kiest eerder voor de verdedigende organisatie. Voor zekerheid. Dat is wat ouderwets Duits voetbal."

De Mos vindt de 'Deutsche Welle' niet revolutionair. Hij stelt dat druk zetten van alle tijden is. "Schmidt gaat alleen anders met de materie om. En dat stelt mij teleur. PSV haalde een grote naam in het voetbal. Maar hij past zich altijd aan. Aan Ajax, aan AZ. Schmidt heeft bij PSV de selectie naar zijn wensen kunnen inrichten. Hij is duidelijk de baas van technisch directeur John de Jong. Maar ik heb geen voetbal en geen resultaat gezien", vervolgt De Mos, die ook wel een verzachtende omstandigheid ziet voor Schmidt. "Hij heeft de pech dat er hoogconjunctuur is bij Ajax. Dat had ik als trainer van PSV ook. Toen stond er het Ajax van Louis van Gaal. Dan wordt een landstitel een erg moeilijk verhaal."

Van Hintum ziet overeenkomsten tussen de speelstijl van Vitesse en PSV. "Ze kiezen allebei voor Gegenpressing. De kern is fouten af te dwingen bij balbezit van de tegenstander. Dan is het zaak snel om te schakelen. Dan moet er meteen diepgang zijn. Het voetbal is gebaseerd op loopvermogen. Veel kracht. Daarin zorgt Vitesse met Letsch voor meer opwinding dan Schmidt. Die kiest meer voor de defensieve organisatie", stelt de voormalig voetballer, die tegenwoordig als scout in dienst is van VVV-Venlo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen