Geweldige Sterling bezorgt Man City doodsimpele avond

12 februari 2022, 20:20

Manchester City heeft zaterdagavond zonder problemen een ruime zege geboekt op degradatiekandidaat Norwich City. Raheem Sterling tekende voor drie van de vier treffers en was daarmee de grote man aan de kant van de bezoekers. Ook Phil Foden pikte zijn doelpunt mee, waarmee het scorebord na negentig minuten 0-4 aangaf.

Eerder dit seizoen werd Norwich City in Manchester al met 5-0 verslagen door de formatie van Pep Guardiola. Tim Krul, die destijds met een eigen goal de score opende, was er vandaag door zijn blessure niet bij, maar ook zijn vervanger Angus Gunn bleek niet opgewassen tegen de samen met Liverpool meest scorende ploeg van de Premier League. Het was Raheem Sterling die hem met een lekkere uithaal vanaf randje zestien na een halfuur voor het eerst passeerde.

De verdere doelpunten van City - dat met Nathan Aké overigens wél een Nederlander aan de aftrap had staan -vielen in de tweede helft. Op de eerste was het na rust niet lang wachten: in de 48e minuut bleef de bal voor het doel van Norwich hangen, maar was het Phil Foden die 'm uiteindelijk nét over de lijn kreeg. De derde kwam opnieuw op naam van Sterling. Uit een voorzet richting de tweede paal kopte Ruben Dias terug naar de andere kant, waar de aanvaller volledig vrij binnen kon koppen.

Uit een strafschop tekende Sterling ook voor zijn derde treffer - zijn tiende van het seizoen - waarmee hij de eindstand op 0-4 bepaalde. Zo had City voor de tweede keer dit seizoen geen kind aan Norwich. De voorsprong op nummer twee Liverpool bedraagt nu twaalf punten, al hebben The Reds nog twee wedstrijden tegoed. Norwich City blijft op een degradatieplaats staan. Het gat met de veilige zeventiende positie van Newcastle United is één punt, terwijl Everton eerder op de avond uitliep.