Ferguson verbolgen over rode kaart Rooney

Ger
4 augustus 2006, 22:54

Volgens Alex Ferguson is Wayne Rooney vrijdagavond in het gewonnen duel met FC Porto (3-1) ten onrechte van het veld gestuurd. De spits van Manchester United kreeg na een incident met verdediger Pepe een rode kaart van arbiter Bossen. "Wayne heeft zijn reputatie niet mee", meent Ferguson.

"Ik heb geen idee wat de scheidsrechter bezielde", gaat de Schotse oefenmeester verder. "Slechts een minuut eerder kreeg Ole Gunnar Solskjær een elleboog en de scheidsrechter deelde daarna niet eens een waarschuwing uit. Ik zie geen enkel verschil tussen wat de speler van Porto heeft gedaan en de actie van Wayne. Behalve dan dat één van de spelers Wayne heet."

Rooney werd in Amsterdam voor de vierde keer in zijn prille loopbaan van het veld gestuurd. Ook in zijn laatste wedstrijd, voor Engeland in de verloren kwartfinale op het WK tegen Portugal, moest de spits vroegtijdig naar de kleedkamer. Overigens zat de nieuwe bondscoach Steve McClaren op de tribune in de ArenA. Hij zal op 16 augustus zijn eerste selectie bekend maken.

Naast Rooney moest ook Paul Scholes vrijdag met een rode kaart vertrekken. Ferguson vond het wegsturen van de middenvelder wel volledig terecht. "Er bestaat geen excuus voor Paul. Het was een tackle van achteren." Als de Engelse bond de rode kaarten overneemt, zijn Rooney en Scholes mogelijk geschorst voor het het eerste competitieduel op 20 augustus tegen Fulham.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen