Tienkoppig Atlético in extremis gered na ongelofelijke eerste helft

12 februari 2022, 23:05

De toeschouwers bij Atlético Madrid - Getafe zijn zaterdagavond getuige geweest van een bizarre voetbalavond. Atlético leek een makkelijke wedstrijd tegemoet te gaan, maar gaf een comfortabele voorsprong volledig weg. Na een 3-3 ruststand en een rode kaart voor Felipe stevende het af op een teleurstelling, maar in de absolute slotfase was het Mario Hermoso die de drie punten voor zijn ploeg wist te redden. 

Het was niet lang wachten voor de burenruzie tussen Atlético Madrid en Getafe losbarstte. Zo was de wedstrijd nog geen tien minuten bezig toen Luis Suárez in de vijandelijke zestien omvergekegeld werd en zelf achter de strafschop ging staan, maar doelman David Soria niet wist te passeren. Tien minuten later kon Suárez zijn fout goedmaken met belangrijk voorbereidend werk op de openingstreffer van Angel Correa. Dat leek de spits overigens vanuit buitenspelpositie te doen, maar de scheidsrechter en de VAR vonden het een geldig doelpunt.

Atlético leek al helemaal op koers te liggen toen Matheus Cunha de score verdubbelde. In de bizarre fase die daarop volgde, kantelde de wedstrijd echter volledig. Exact een kwartier na de 2-0 van Cunha stond Getafe plotseling op een 2-3 voorsprong. Huurling Borja Mayoral, vanaf volgend seizoen weer speler van Real Madrid, kon na een klein halfuur de aansluitingstreffer binnenglijden, waarna Getafe in korte tijd twee strafschoppen toegekend kreeg. Beiden werden benut door voormalig NAC- en FC Twente-spits Enes Ünal. 

Het was een flinke wanvertoning van Atlético, dat echter nog ruim voldoende tijd had om de boel te repareren. Daar begon het zelfs voor rust al mee: in de vierde minuut van de extra tijd was het opnieuw Correa die de gelijkmaker binnenkopte. Zo was er na de bizarre eerste helft nog niets gespeeld en had de nummer zes van La Liga nog drie kwartier om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken.

Toch maakte Atlético het zichzelf in de tweede helft weer bijzonder lastig. Felipe was de grote schuldige: na een krankzinnige overtreding, waar hij met een veel te hoog been invloog bij tegenstander Mauro Arambarri, liet de Braziliaan zijn ploeg met tien man achter. Die tien hadden nog steeds een absoluut overwicht, maar konden dit niet omzetten in veel kansen. De wedstrijd leek dan ook op een gelijkspel af te stevenen, maar werd in de laatste minuut van de officiële speeltijd alsnog beslist.

En wel in het voordeel van Atlético. Uit een voorzet kwam de bal via het hoofd van João Felix bij Mario Hermoso terecht. De invaller had er twee balaanrakingen voor nodig om 'm onder controle te krijgen, maar schoot met een volley uiteindelijk fantastisch binnen: 4-3. Tijd voor een gelijkmaker was er niet meer, al was Getafe nog één keer erg dichtbij. De drie punten, die na de 4-2 nederlaag tegen FC Barcelona hard nodig waren, waren binnen. Atlético klimt voor even naar plek vier en kan morgen toekijken hoe concurrenten Real Betis en Barça het ervanaf brengen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen